Sztrapacska

default user icon
5 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Kb. 1 kg burgonya
  • Kb. 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg juhtúró
  • 30 dkg szalonna
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A kockára vágott szalonnát kiolvasztom. Felteszem forrni a vizet. Megpucolom a burgonyát és megreszelem. Összekeverem a burgonyát, a lisztet, a tejfölt, a tojást és 2 evőkanál szalonnazsírt. Beleteszem a sót, borsot. Összekeverem, hogy nokedli állagú legyen, és a forrásba lévő vízbe szaggatom. Mikor megfőtt, a szalonna zsírjára teszem rá a juhtúrót és megforgatom. Tálaláskor a szalonnát a tetejére teszem. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Az újburgonyából nehezebb (van aki nem is szokta), mert leveses - több liszt kell bele. Óvatosan! Kb. 4 éve készítem minden hónapban egyszer. Mindig jobban és jobban sikerül.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Földvári Dalma 5 évvel ezelőtt
Keresem a sztrapacska receptjét.... és rájöttem, ez ugyan az mint a palóc földön ismert \"Haluska\"! :)))))
7 évvel ezelőtt
katuska: Anyósomtól tanultam, aki a szlovák felmenőitől.........
Motolainé K. Kata 7 évvel ezelőtt
Ez bryndzové halusky, magyarul brindzás tészta vagy még magyarabbul juhturos szaggatott tészta. Ahány ház annyi szokás lásd pizza, porkolt, brassoi. A szlovákok nem tesznek a tésztájába tojást, kioktattak a szlovák barátnoim, de borsot sem.Acydofil tejet isznak hozzá, ez kb. a kefírnek felel meg.A sztrapacska ugyanaz, csak juhturo helyett savanyukáposztát használunk
dekany adrienn 11 évvel ezelőtt
Es a kapor? Nyamiiiiiiiiii....
12 évvel ezelőtt
Aki nem szereti a juhtúrót, az kipróbálhatja áttört tehéntúróval + tejföllel is. Isssteni finom úgy is!

Hasonló Receptek