Keress receptre vagy hozzávalóra

Sztrapacska III.

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg juhtúró (jó érett, a piacról)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • füstölt szalonna
  • 3-4 szem nagy krumpli
  • liszt
  • 2 tojás
  • fokhagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit nyersen lereszelem (a kisebbik reszelőn), elkeverem a tojással, annyi liszttel, amennyit felvesz, és megsózom. (Könnyű galuskatészta állagúnak kell lennie.) Forrásban lévő sós vízbe szaggatom és megfőzöm.

    Közben a szalonnát serpenyőben lepirítom, majd kiveszem egy kis tálkába. A megfőtt krumplis galuskát a szalonna zsírjára szedem, és alaposan átforgatom.

    A tejfölt és a juhtúrót hozzákeverem a szalonnazsíros galuskához, jó sok fokhagymát teszek bele, és kicsit megborsozom, majd az egészet összerottyantom a tűzhelyen.

    A kész sztrapacskát a szalonnakockákkal megszórva tálalom.

Megjegyzés

A párom számára a sztrapacska kevés, ezért általában sütök mellé egy-két szelet húst (tarja, karaj, sóval-borssal fűszerezve), de illik hozzá a baconbe csavart szűzérme is, bár ezzel kicsit más jelleget kap. Próbáltam már sült kolbásszal is, úgy se rossz.

Hidegen is isteni, hűtőben egy napig érlelve lesz igazán finom, addigra átjárja az egészet a juhtúró és a fokhagyma íze.

Ailoleo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ailoleo 4 évvel ezelőtt
Kipróbáltad? Milyen lett?
kincszsu 4 évvel ezelőtt
MEGTALÁLTAM! BOCSÁNAT! :*
kincszsu 4 évvel ezelőtt
Jónak tűnik a recept, most meg is csinálom,de hiányzik a krumpli a hozzávalók közül. :)

Hasonló Receptek

Magazin