Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sztrapacska, ahogy Kautz készíti

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, kipirítjuk.

A nyers, megtisztított burgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyához adjuk a tojásokat, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény galuskatésztát kapjunk.

A tésztát sós, forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd szalonnazsírral kikent tepsibe tesszük a felét. Rámorzsoljuk a juhtúró felét, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a kipirított szalonnapörc felével. Teszünk rá még egy réteget ugyanígy.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk. Nem baj, ha kicsit megsül a teteje. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss