Sztracsatella sütemény sütés nélkül

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • A kekszes alaphoz:
  • 3 csomag (18 dkg-os) kakaós édes keksz
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej
  • A krémhez:
  • 45 dkg natúr joghurt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 db narancs leve
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 6 g zselatin

Elkészítés

    Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, a margarinnal és a tejjel jól összedolgozzuk, majd a tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.

    A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémmel összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni.

    Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől a krémnek, hozzákeverjük a reszelt csokoládét is. A kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk, és reszelt csokival megszórjuk.

Megjegyzés

Finom, gyors sütemény.

Vass Lászlóné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin