A megmosott csirkemellfilét kisebb darabokra vágjuk, majd megforgatjuk a paprika és keményítő keverékében. Meglocsoljuk a szójaszósszal, jól átforgatjuk, és hagyjuk pácolódni.
A saláta nagyobb leveleit, tisztítás és szárítás után félretesszük, a közepét nagyobb darabokra tépkedjük.
Az öntethez kikeverjük a sóval, a cukorral, a borssal, és a zúzott fokhagymával ízesített borecetet, majd cseppenként beledolgozzuk az olajat is.
A bundázott csirkemellkockákat, egy kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
Egy lapos tálon elrendezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntet egy részével, elrendezzük rajta az aranysárgára sütött húsdarabokat, rászórjuk a szőlőt - egészben vagy félbevágva - a salátaleveleket, és a száraz serpenyőben előzőleg illatosra pirított dióbelet. Meglocsoljuk a maradék öntettel, és azonnal fogyasztjuk.