Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-szőlős csirkemellsaláta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megmosott csirkemellfilét kisebb darabokra vágjuk, majd megforgatjuk a paprika és keményítő keverékében. Meglocsoljuk a szójaszósszal, jól átforgatjuk, és hagyjuk pácolódni.
  2. A saláta nagyobb leveleit, tisztítás és szárítás után félretesszük, a közepét nagyobb darabokra tépkedjük.
  3. Az öntethez kikeverjük a sóval, a cukorral, a borssal, és a zúzott fokhagymával ízesített borecetet, majd cseppenként beledolgozzuk az olajat is.
  4. A bundázott csirkemellkockákat, egy kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
  5. Egy lapos tálon elrendezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntet egy részével, elrendezzük rajta az aranysárgára sütött húsdarabokat, rászórjuk a szőlőt - egészben vagy félbevágva - a salátaleveleket, és a száraz serpenyőben előzőleg illatosra pirított dióbelet. Meglocsoljuk a maradék öntettel, és azonnal fogyasztjuk.

 

Megjegyzés

Készíthetjük füstölt kacsamellel is. Ez a saláta nagyon ízletes, gyümölcsös. Fogyaszthatjuk vacsoraként, könnyű főételként is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss