Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-szőlős csirkemellsaláta

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • füstölt fűszerpaprika őrlemény
  • 2-3 ek szójaszósz (világos)
  • kukoricakeményítő
  • 2-3 ek olaj vagy vaj
  • 1 fej jégsaláta,
  • 20 szem dióbél
  • 30 dkg szőlő (magnélküli)
  • Az öntethez:
  • 1 ek fehérborecet
  • 3 ek szőlőmag olaj vagy dió olaj
  • cukor vagy méz
  • őrölt bors
  • rózsabors vagy színes bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A megmosott csirkemellfilét kisebb darabokra vágjuk, majd megforgatjuk a paprika és keményítő keverékében. Meglocsoljuk a szójaszósszal, jól átforgatjuk, és hagyjuk pácolódni.
    2. A saláta nagyobb leveleit, tisztítás és szárítás után félretesszük, a közepét nagyobb darabokra tépkedjük.
    3. Az öntethez kikeverjük a sóval, a cukorral, a borssal, és a zúzott fokhagymával ízesített borecetet, majd cseppenként beledolgozzuk az olaj at is.
    4. A bundázott csirkemellkockákat, egy kevés olaj on aranysárgára pirítjuk.
    5. Egy lapos tálon elrendezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntet egy részével, elrendezzük rajta az aranysárgára sütött húsdarabokat, rászórjuk a szőlőt - egészben vagy félbevágva - a salátaleveleket, és a száraz serpenyőben előzőleg illatosra pirított dióbelet. Meglocsoljuk a maradék öntettel, és azonnal fogyasztjuk.

     

Megjegyzés

Készíthetjük füstölt kacsamellel is. Ez a saláta nagyon ízletes, gyümölcsös. Fogyaszthatjuk vacsoraként, könnyű főételként is.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin