Keress receptre vagy hozzávalóra

Szőlős-vaníliás tejberizs

default user icon

Hozzávalók

  • 150 g rizs
  • 600 ml tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 db biocitrom
  • 2 ek méz
  • 150-200 g piros és fehér szőlő vegyesen
  • 50 g arany mazsola
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    A megmosott rizst tegyük lábasba, öntsük fel 150 ml forró vízzel, és nagy lángon kevergessük addig, amíg a folyadék el nem párolog róla.

    Folyamatosan kevergetve adagonként adjuk a rizshez a tejet, közben ízesítsük a kétféle cukorral és a citrom lereszelt héjával. A kész, krémes tejberizst kanalazzuk 4 db pohárba.

    Kisméretű serpenyőben olvasszuk meg a mézet, és forgassuk át rajta a megmosott, leszemezett szőlőt. Ezzel és a mazsolával megszórva tálaljuk a tejberizst, akár langyosan vagy behűtve is.

Megjegyzés

Ha nem gyerekeknek kínálja, a mazsolát bátran áztassa be egy kevés barna rumba!

Fotó és recept: Csigó Zita

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin