Elkészítés: A tojásból a cukorral és a sütőporos liszttel piskótatortát sütünk. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.
Körülbelül 15 dkg szőlőt kimagozunk, és kisebb darabokra vágjuk. A krémhez a túrót kikavarjuk a porcukorral, a citrom reszelt héjával, 1 csomag vaníliás cukorral, és hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott szőlőt. Ezután a tejszín felét felverjük keményre, és óvatosan összekeverjük a túrókrémmel.
Az egyik lapra rákenjük a túrókrém felét, kb. 25 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd a krémre ráhelyezzük a második tortalapot is, és rákenjük a túrókrém másik felét is. Ismét hűtőszekrénybe tesszük kb. 25 percre. Ezután kivesszük a hűtőből, és a tetejére tesszük az utolsó tortalapot. Felverjük a tejszín másik felét 3 csomag vaníliás cukorral, és rákenjük a torta tetejére és oldalára. A torta oldalára rálapogatjuk a pirított mandulaforgácsot, a tetejére is szórhatunk egy keveset, végül egész szőlőszemekkel díszítjük.