Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-sajtos tésztakosár

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Lábosba tesszük a borral, és felforraljuk az egészet. Addig főzzük, míg a bor szirupos lesz, a gyümölcs pedig kissé megpuhul.
  2. A tésztát kitekerjük, négy részre vágjuk. A lapokat egyenként egy-egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. Rájuk morzsoljuk a sajtot, elosztjuk rajtuk a boros szőlőt, és megszórjuk fenyőmaggal.
  3. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd aranybarnára sütjük mindet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.


Megjegyzés

Ezt az ételt almával vagy körtével is elkészítheted. A fenyőmag helyett használhatsz durvára vágott diót, vagy törökmogyorót is. - MME

Ezek is érdekelhetnek