Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-rizses rétes

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 csomag 200 g-os (8 lapos) réteslap
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • étolaj a lapokhoz
  • 20 szem szőlő

Elkészítés

  1. A rizsből sűrű tejberizst főzünk, melyet a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és reszelt citromhéjjal ízesítünk.
  2. Kb. 20 szőlőszemet megmosunk, kimagozunk és felnegyedelünk.
  3. A réteslapokat kivesszük a csomagból és 2 réteslapot egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára helyezünk. A felső lapot vékonyan beolajozzuk, eloszlatjuk rajta a rizst és a szőlőszemeket úgy, hogy 5–5 cm kivételével az egész lapot beborítsák.
  4. A réteslapszéleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, felvert tojással megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben 200–220 Celsius-fokon 15–20 perc alatt aranysárgára sütjük. Sütés után hűlni hagyjuk, felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

    HÁZI RÉTESEK: MEGGYES, ALMÁS-MÁKOS, TÚRÓS >>> 

GYORS TÚRÓS RÉTES >>> 

Ezek is érdekelhetnek