Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szőlős muffin ropogós-édes morzsával

Hozzávalók

  • 1 fürt szőlő
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg darált dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db nagy tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tejszín (20%-os)
  • Édes morzsa hozzávalói:
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 ek liszt (púpozott)

Elkészítés

    1. Leszemezzük a szőlőfürtöt, alaposan megmossuk, félbe vágjuk a szemeket, majd óvatosan eltávolítjuk a magokat. Érdemes nagyobb szemű szőlőt választani.
    2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, egy csipet sót, a darált diót, az őrölt fahéjat, aztán összekeverjük. A porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket is. Fakanállal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kimagozott szőlőt, és óvatosan, hogy ne törjön, tovább keverjük. Aztán a muffinformákat kibéleljük papírral, vagy szilikon formákkal, és belekanalazzuk a masszát. 
    3. A hideg vajhoz hozzáadjuk a kristálycukrot, és a lisztet, majd az ujjbegyünkkel nagyjából összemorzsoljuk. Ezután az édes morzsával megszórjuk a formában lévő tészta tetejét.
    4. Behelyezzük az előmelegített sütőbe a megtöltött muffinformákat, aztán közepes hőmérsékleten, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

    CSOKIS-MÁLNÁS MUFFIN >>> 

    JUHTÚRÓS-SAJTOS MUFFIN >>> 

    CSODÁS CSOKIS MUFFIN >>> 

Megjegyzés

Az elkészült muffin tésztája a szőlőszemekkel finom és szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin