A mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket még kettévágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, ügyelve, hogy ne törjön össze. A szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletöltjük a masszát. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé különféle önteteket is.
Fotó: Komáromi Zoltán
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre