Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-mazsolás muffin

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A mazsolát leöblítjük, beáztatjuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a feleket még kettévágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

2.

A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, ügyelve, hogy ne törjön össze. A szőlőszemeket és a lecsepegtetett mazsolát is hozzáadjuk.

3.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletöltjük a masszát. A sütőben 20 perc alatt készre sütjük (érdemes tűpróbát végezni, akár hurkapálcikával is). A sütőből kivéve tálaljuk. Kínálhatunk mellé különféle önteteket is.

 Fotó: Komáromi Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

Friss