Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős mascarpone-torta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kiengedett leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékony késfok vastagra kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 22-24 centi átmérőjű, kerek, hullámos szélű tepsit úgy, hogy a széle túllógjon. Ezután hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

A mascarpone krémsajtot a cukorral, a citrom reszelt héjával, a vanília-esszenciával elkeverjük, majd beleöntjük a tésztával bélelt formába, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk megmosott, leszemezett, félbevágott szőlőszemekkel, és a szélénél túllógó tésztát ráhajtjuk.

Végül 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A fagyasztott leveles tésztát mindig hűtőben engedjük ki, hogy a vaj ne olvadjon meg a tésztában. Mascarpone helyett készíthetjük ricottával is.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss