Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a
fahéjat, és hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott marcipánt, mindezt jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojást jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal vagy vajjal és az íróval vagy tejföllel. A folyékony masszához adjuk a lisztes keveréket, jól összedolgozzuk, majd a szőlőszemeket óvatosan beleforgatjuk.
Kikent vagy papírkapszlikkal bélelt muffinformába töltjük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk 8-10 percig, majd rácsra téve kíhűtjük.
A kikevert cukormázzal megkenjük a muffinok tetejét, hagyjuk megszáradni. Díszíthetjük színes cukormázzal vagy cukrozott
szőlőszemekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre