Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős-mákos minimuffin

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A nedves keverékhez:
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 pohár joghurt vagy kefir
  • A száraz keverékhez:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál darált mák
  • A tetejére:
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 1 fürt kékszőlő
  • 1 fürt fehérszőlő
  • 1 kávéskanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 140 fokra. Külön-külön összekeverjük a száraz részt és a nedves részt, majd a nedves részhez hozzáöntjünk a szárazat.

A muffintepsi horpadásait kibéleljük muffinpapírral, és belekanalazzuk a masszát. 140 fokon, légkeveréses módban sütöttem 15 percig.

Amíg sül, addig a tetejére elkészítjük a krémet. 3 evőkanál mascarponét összekeverünk majdnem 1 deci musttal. (A mustot én úgy készítettem, hogy vettem 1 fürt kékszőlőt, és a kezemmel összenyomtam.) Teszünk hozzá még 1 kávéskanál porcukrot is. Pár szem fehérszőlőt apró darabokra vágva hozzákeverünk a krémhez.

Amikor a muffinok megsültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a tetejükre kanalazunk a mascarponés krémből. Végül egy szőlőszemmel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss