Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős kacsacomb majoránnás burgonyával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 15 dkg fehér szőlő
  • 15 dkg piros szőlő
  • A körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 4 szál friss majoránna

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, a húsos részüket a zúzott fokhagymával és az aprított rozmaringgal bedörzsöljük, majd forró serpenyőben a bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Ezután, tepsibe tesszük, hogy a bőrös felük felfele legyen, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, aláöntjük a fehérbort, 1 deci vizet, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőben kb. 1-1,5 óra alatt 3/4 puhára pároljuk.

Ekkor levesszük róla a fóliát, mellészórjuk a megmosott, leszemezett fehér és piros szőlőt, és a forró sütőben 20-30 perc alatt piros-ropogósra sütjük.

Közben a körethez a meghámozott burgonyát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Végül a forró vajon megfuttatjuk az aprított majoránnát, rászedjük a burgonyát, és lazán összeforgatjuk, hogy ne törjük szét a burgonyát.

Tálaláskor a burgonyát tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült kacsacombot, és körbelocsoljuk a szőlős szafttal.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss