Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szőlős joghurttorta

Hozzávalók

  • 3 csomag leveles tészta
  • 5 dl vaníliás görög joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 4 dl Hulala (v. habtejszín+habfixáló)
  • 10 g porzselatin + 1 dl víz
  • 3 fürt szőlő

Elkészítés

    1. Az egyik csomag előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd ráhelyezzünk egy 23 cm-es tortaformát, és éles késsel körbevágjuk. (Mivel sütés közben a tészta egy kicsit összeugrik, ezért kell nagyobbra vágni.) Ezután a körbevágott tésztát ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd letakarjuk egy sütőpapírral, és ráteszünk egy tepsit, hogy sütés közben ne tudjon megemelkedni a tészta.
    2. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, 10 percig sütjük. Ekkor óvatosan levesszük a tepsit és a sütőpapírt a tésztáról, majd szép pirosra sütjük. A második csomag leveles tésztával is így járjunk el. A harmadik csomag leveles tésztából kivágunk egy 24 cm-es kört, majd 8 egyenlő részre vágjuk, és egymástól kicsit távolabb húzva a tésztacikkeket, takarás és nehezék nélkül, ezeket is pirosra sütjük. 
    3. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük. Ezután félbevágjuk a szőlőszemeket, és eltávolítjuk a magokat.
    4. A Hulalát kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtóbe tesszük.
    5.  A joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, hozzáreszeljük a citromhéjat, és hozzáfacsarjunk ízlés szerinti mennyiségben a citromlevet, simára keverjük.
    6. A vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a porzselatint, majd addig keverjük, amíg teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz, majd a joghurthoz öntjük, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket, és a maradék tejszínhabot is, és óvatosan összeforgatjuk.
    7. Egy 23 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük az egyik tésztalapot. Ezután egyenletesen rákanalazzuk a krém felét, és a másik tésztalapot. Végül egyenletesen rákanalazzuk a maradék krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen.
    8. Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, a tetejére tesszük a felszeletelt tésztacikkeket, és  porcukorral merszórjuk.

    JOGHURTOS DESSZERTEK >>> 

    Még több finomság joghurttal >>> 

Megjegyzés

A ropogós tésztarétegek a habkönnyű citromos krémmel nagyon finom, de csak ha frissen fogyasztjuk. Másnapra sajnos a ropogós tészta a krémtől felpuhul.
Ha vékonyabb szeleteket szeretnénk, akkor 12 cikkre vágjuk fel a tésztát.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin