Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szőlős-diós puding (súlykontroll)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6-7 fürt szőlő
  • 2-3 dkg dió
  • 2 evőkanál nyírfacukor vagy édesítőszer
  • 1 csomag vanília ízű cukormentes pudingpor

Elkészítés

    Elkészítés: Először is a diót megtörjük, majd késsel durvább darabokra vágjuk, félretesszük.

    A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ha van otthon gyümölcsprésünk, akkor abban kifacsarjuk a levét, ha nincs, akkor fogunk egy közepes méretű fazekat, egy nagy szűrőkanalat ráhelyezzünk a fazék tetejére, és a szőlő szemeket fürtönként beledobáljuk a szűrőkanálba, majd fakanál vagy egyéb konyhai törő eszközzel szétzúzzuk a szemeket, és a szűrőkanál aljából szépen lecsöpög a tiszta, magmentes lé. Ez egy kicsitt hosszabb ideig tartó művelet, melyet mindaddig kell művelni, amíg 4 dl natúr szőlőlét nem kapunk.

    Ezután egy kisebb lábasba beleszórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőszert, majd elkeverjük a szőlőlével. Lassú tűzön folytonos kevergetés mellett ugyanúgy főzzük, mint a pudingot, csak még mielőtt levennénk a tűzről, hozzáadjuk a durvára vágott diónkat.

    Pudingformába vagy egyéb vízzel kiöblített tálkába tesszük, és ha kihűlt, kiöntjük a formából. Sütemények töltelékének is megfelel.

Megjegyzés

A recept a program 2. és 3. szakaszában fogyasztható.

Husika120
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin