Keress receptre vagy hozzávalóra

Szőlős clafoutis

Hozzávalók

  • 40 dkg nagy szemű szőlő
  • 4 dkg vaj + a formához
  • 15 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt + a formához
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott szőlőt lecsepegtetjük és a lecsipkedett szemeket konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Egy kisebb edényben megolvasztjuk a vajat, és kissé hűlni hagyjuk.
    2. Az olvasztott vajat keverőtálban elvegyítjük a porcukorral, 2 db egész tojással és 2 db sárgájával. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd belekeverjük a tejszínt, és a fahéjjal, valamint a sóval ízesítjük. Végül lazán beleforgatjuk a félretett 2 db tojásfehérjéből vert kemény habot.
    3. A masszát vajjal kikent, liszttel meghintett tűzálló tálba vagy piteformába töltjük. Megszórjuk a szőlőszemekkel, és kissé belenyomkodjuk. A tejes pitét az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig, vagy amíg a teteje kissé megpirul. Végül a formában hagyjuk langyosra hűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.


    Szőlős tejes pite recept lépésről lépésre fotókkal >>>  

    Clafoutis receptek >>> 

    Tejes pite receptek >>> 

Mag nélküli szőlőt használj hozzá. Ha ilyen nem kapsz, vágd félbe a szemeket, és piszkáld ki a magokat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek