Elkészítés: 1 kg leszemezgetett, megmosott szőlőt 1,5 liter vízben felteszünk főni közepes lángon. Nem sok idő - maximum 10 perc - alatt megreped a gyümölcs héja.
Ekkor levesszük a tűzről, és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A magok és a héj szépen leülnek az edény aljára.
Egy edényben simára keverjük a tejszínt és a lisztet, majd erre rászűrjük az összeturmixolt szőlőlevet. 2 evőkanál mézzel, 1/2 kávéskanál fahéjjal ízesítjük, és további 15 percig főzzük.
Tálaláskor szőlőszemekkel, pirított mandulával kínáljuk akár hidegen, akár melegen!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre