Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szoljankaleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15–20 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 8 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 pár virsli
  • 2 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • szegfűbors
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az átmosott káposztát felvágjuk, és egy edényben feltesszük főni a füstölt sonkával.

    A zöldségeket és a gombát vékonyra szeleteljük, megpároljuk, és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szegfűborssal, babérlevéllel, citromlével ízesítjük. Ezután a félig megfőtt káposztához adjuk, vízzel felengedjük, 15 percig főzzük, majd felkarikázott virslivel gazdagítjuk.

    Tálaláskor tejföl lel kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin