Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójaszószos-zöldséges göngyölt csirkemell

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 1 db csirkemellfilé
  • bors
  • A páchoz:
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • szárított rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db kisebb kaliforniai paprika
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • A körethez:
  • 1 csomag madársaláta
  • 2 ek méz
  • 4-5 ek szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét felszeleteljük úgy, hogy 6 db tölthető szeletet kapjunk. Megsózzuk, -borsozzuk. A páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a fokhagymát belereszeljük. Ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, és hagyjuk pácolódni 1 órán át, de ha időnk engedi, akár egy éjszakára is hagyhatjuk a pácban.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. A zöldségeket vékony csíkokra szeljük, majd a hagymához adjuk, a póréhagyma kivételével, és további 10 percig pároljuk, hogy kissé megpuhuljanak.
  3. A csirkemellszeleteket kiterítjük, majd megtöltjük a zöldségekkel, végül felgöngyöljük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét. Alufóliával letakarjuk őket, és 180 fokon 20 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítva, további 15-20 percig sütjük, amíg megpirul.
  4. A salátaöntethez összekeverjük a mézet, a szójaszószt, az olívaolajat, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk. Az öntetet a madársalátára locsoljuk, összeforgatjuk, és hús mellé kínáljuk. Hasábburgonya illik hozzá. 

Megjegyzés

Akár vasárnapi ebéd, akár vendégváró fogást szeretnénk, ez a recept garantált sikert arat. - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss