A csirkemellfilét felszeleteljük úgy, hogy 6 db tölthető szeletet kapjunk. Megsózzuk, -borsozzuk. A páchoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és a fokhagymát belereszeljük. Ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, és hagyjuk pácolódni 1 órán át, de ha időnk engedi, akár egy éjszakára is hagyhatjuk a pácban.
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. A zöldségeket vékony csíkokra szeljük, majd a hagymához adjuk, a póréhagyma kivételével, és további 10 percig pároljuk, hogy kissé megpuhuljanak.
A csirkemellszeleteket kiterítjük, majd megtöltjük a zöldségekkel, végül felgöngyöljük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét. Alufóliával letakarjuk őket, és 180 fokon 20 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítva, további 15-20 percig sütjük, amíg megpirul.
A salátaöntethez összekeverjük a mézet, a szójaszószt, az olívaolajat, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk. Az öntetet a madársalátára locsoljuk, összeforgatjuk, és hús mellé kínáljuk. Hasábburgonya illik hozzá.