Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójaszószban pácolt sajtos-brokkolis csirkemell

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 10 dkg majonéz
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3-4 szál újhagyma
  • bors
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A paprikát vastagabb hasábokra vágjuk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és elkészítjük a pácot.
  2. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel és a fokhagymagerezdekkel. A húst a pácba helyezzük, és jól beleforgatjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Ezután a húszeleteket kivesszük a pácból, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Ráteszünk egy brokkolirózsát, egy hasáb paprikát és egy gerezd fokhagymát. A húsokat becsomagoljuk (egyik felét kicsit ráhajtjuk) és a 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesben, ha van) 20 percig, sütjük majd kivesszük.
  4. A reszelt sajtot összekeverjük a majonézzel, és az elősütött csirkemellszeletekre kis halmokat teszünk belőle. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a karikára vágott újhagymával, és a maradék brokkolival kínáljuk. Sült krumpli is illik mellé. 

Megjegyzés

Az elkészítést segítheti saját receptvideóm is: https://youtu.be/9flg5N13hOA - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss