Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szójás sertéssült málnacsatnival

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek zsír (szalonnazsír)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 5 dkg dió
  • 3 db burgonya
  • 1 kk só
  • víz
  • olaj
  • 1 db közepes cékla
  • 20 dkg málna
  • 1 db lila hagyma
  • 5 db paradicsom (szárított)
  • 1 dl málnás balzsamecet (vagy almaecet)
  • szegfűbors (vagy rózsabors)
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 ek méz (vagy barna cukor)
  • cayenne bors (vagy chilipehely)
  • fahéj
  • 1 kk pikáns mustár (elhagyható)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítés

    1. A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megkérgesítjük. Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé.
    2. A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük a húsra. Meglocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort alá öntjük. Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
    3. Közben elkészítjük a pikáns céklás málna csatnit. A lilahagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük. Rászórjuk a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk. Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük. Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk. Hozzáadjuk a bort. Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.
    4. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
    5. Tálaláskor a húst megszórjuk pörkölt dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit. 


Megjegyzés

A sertés dió része, a comb legfinomabb része

Dandie
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin