A sertés dióját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megkérgesítjük. Utána egy tepsibe rakjuk őket egymás mellé.
A vöröshagymát karikára vágjuk, és ráterítjük a húsra. Meglocsoljuk szójaszósszal, és a fehérbort alá öntjük. Ráreszeljük a fokhagymát, alufóliával letakarjuk, és 190 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pikáns céklás málna csatnit. A lilahagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük. Rászórjuk a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk. Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük. Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk. Hozzáadjuk a bort. Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.
A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
Tálaláskor a húst megszórjuk pörkölt dióval, és mellé halmozzuk a krumplit és a csatnit.