Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szójás sertésraguleves

MME MME
60 perc
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd megsózzuk. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt pároljuk. Ha fogyna a víz, pótoljuk. Közben fél karikákra vágjuk a pórét, a fokhagymát összezúzzuk, a paprika húsát vékony csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre vágjuk, a zöldbabot feldaraboljuk. Amikor a hús majdnem puha, rátesszük a pórét, a fokhagymát, 1-2 percig összepároljuk. Felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a gyömbért, az erős paprikát, a paprikát, a zöldbabot, a szójaszószt, az ecetet, és még kevés sót. Kb. 5 percig kíméletesen főzzük. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, és az ételbe öntjük. Hozzáadjuk a gombát és a tésztát. Összefőzzük 4-5 perc alatt, hogy a tészta megfőjön, és tálalhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 268 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss