Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szlovák krémes IV.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kávét, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót. A tésztát jól kikeverjük, majd a 4 tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és két részletben óvatosan a tésztába forgatjuk.

A tésztát kivajazott, liszttel hintett közepes méretű tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, a tepsiben kihűtjük.

A rémhez 20 dkg vajat a 25 dkg porcukorral habosra keverünk. 1 egész tojást, 3 evőkanál liszttel a 3 dl tejjel fokozatosan simára keverünk, mérsékelt hőfokon sűrű pépet főzünk belőle. Amikor kihűlt, a vajas krémbe apránként belekeverjük a vaníliás cukorral, majd a rummal ízesítjük.

A kihűlt tésztát keresztben félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a másik lapot, amit megkenünk a maradék krémmel.

2 evőkanál kakaót, 1 evőkanál cukrot kb. 2 evőkanál tejjel kikeverünk, lassan simára főzzük, félrehúzzuk, kevergetve elolvasztjuk benne a 6 dkg vajat, majd langyosan a krémre kenjük.

Tálalás előtt 2-3 órát a hűtőben dermesztjük, a széleket körben levághatjuk, majd szeleteljük.

Megjegyzés

Az egyik képen azt szeretném megmutatni, hogy az evőkanalak között mekkora különbség van az űrtartalmát tekintve! Az egyik *békebeli*, a másik mai típus.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek