Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szlovák krémes II.

MME MME
6 5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 6 egész tojás
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaniliás puding
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál zselatin
  • A habhoz:
  • 5 dl habtejszin
  • zselatin vagy 2 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészités: A sütőt bekapcsoljuk a legmagasabb fokozatra. A sütő aljára beteszünk egy vízzel teli lábast, ez nagyon lényeges manőver, mert a gőzben jön fel szépen a süti!

Feltesszük a vizet és a margarint, és összeforraljuk. Ezután
beletesszük a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edénytől. Picit hűlni hagyjuk, és beletesszük a 6 tojást, habverővel simára keverjük. Egy közepes tepsit kivajazunk, lisztezzük, a massza felét belekenjük. Ne ijedjünk meg, kicsit ragacsos a tészta! Ha ezzel megvagyunk, a sütőbe tesszük, 15 percig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben összeesik. Kb. 20 perc alatt megsül. A tészta dimbes-dombos kinézetű. Ugyanígy megsütjük a második lapot is.

Míg sül a tészta, elkészitjük a krémet: a pudingot megfőzzük a tejjel, hűlni hagyuk. A margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingot és a cukros margarint összekeverjük, a felolvasztott zselatint belecsorgatjuk, majd a jól eldolgozott krémet kicsit állni hagyjuk.

A habtejszint a habfixálóval felverjük, majd belecsorgatjuk a zselatint, és még keverjük egy kicsit. A kihűlt lapot egy tálcára helyezzük, rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül a tejszín, majd a másik lappal befedjük. Díszíthetjük olvasztott csokival. 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss