Szívmelengető tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók

  • 1 kocka vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 40-50 dkg csirkemellfilé
  • tárkony
  • 40-50 dkg mirelit zöldség (franciasaláta mix)
  • 2 db húsleveskocka
  • 0,5-1 l víz
  • 4 dl tejszín

Elkészítés

    1. Készítsük elő a hozzávalókat: mossuk meg a csirkemellet és kockázzuk fel, a póréhagymát pedig karikázzuk vékonyan.
    2. Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a vajat, majd tegyük rá a póréhagymát. Mikor már majdnem megdinsztelődött, akkor tegyünk hozzá ízlés szerint tárkonyt, majd mehet bele a csirke.
    3. Mikor a csirkemell fehér és puha, akkor önthető bele a zöldségmix. Borsó, sárgarépa, fehérrépa, vagy akár gomba is, de mi azt annyira nem szeretjük, így ez a recept sem tartalmazza. A legegyszerűbb franciasaláta mixet használni, abban a gomba kivételével minden megtalálható!
    4. Fél-egy liter forrásban lévő vízben oldjuk fel a két húsleveskockát, majd adjuk az eddig elkészített alapunkhoz.
    5. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, a zöldségek puhuljanak, majd szűrjünk le egy kicsit a léből, és ebbe öntsük a tejszínt. Hőkiegyenlítés után (ez azért kell, mert ennek hiányában a tejszín összeugrik) hozzáadhatjuk a leveshez. Még pár pillanatig melegíthetjük a levest, de már ne forraljuk, mert akkor csomós lesz.

     

Megjegyzés

Nálunk a mennyiség "gondolomra" működik. Ez nagy szabadságot ad, amennyiben valamit jobban, mást kevésbé szeretünk.

Kulcsár Tímea Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin