Elkészítés: Már két nappal előtte megsütöttem egy 27x35 cm-es nagy, magas falú tepsiben a piskótámat, a hagyományos módon.
Másnap kivágtam egy nagy szívformát (kb. 22 cm hosszú és 25 cm széles). A körben leeső részeket apró darabokra tépkedtem. A szívecskét 2 lappá vágtam el, és még az alsó lap tetejéből is faragtam le igy kicsit, az itt leeső darabokat is a többihez tettem.
A vízből és a porcukorból készítettem egy cukorszirupot, ami abból áll, hogy főzni kell addig, amíg nem vet buborékokat. Ebbe a szirupba öntöttem a rumot, meglocsoltam a tésztamorzsákat, hozzáadom a mazsolát és a diót, és kézzel összedolgoztam. Nekem egy kicsit ragadós volt, ezért morzsoltam bele még 2-3 babapiskótát is.
A szívlapra kentem baracklekvárt, és ráhalmoztam az összes tölteléket. A szívlap másik felének az alsó felét is megkentem a lekvárral, és ráborítottam a töltelékre, hogy a lekvár alul legyen. Rátettem egy vágódeszkát, és így aludt egy éjszakát a hűtőben.
A nagy napom, már csak a mázat csináltam meg, ami nekem nem sikerült jól, de az én hibámból. Ugyanis nagyon fontos, hogy a porcukorhoz előbb a tojásfehérjét keverjük bele, és a szörpöt csak óvatosan, apránként öntsük hozzá, mert nem szabad hígnak lennie.
Egy éppen kenhető mázat kell kapjunk! Tejszínhabbal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!