Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szivárványtorta csokitöltettel

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Egy kuglóf formát kiöblítünk vízzel, majd a gyümölcskocsonya port a felforralt vízben feloldjuk és a formába önjük. Ha elhűlt dermedésig hűtőbe tesszük.

Amíg megdermed elkészítjük a tejszín ízű pudingot. A pudingport 4 evőkanál kristálycukorral, és 4 dl tejjel csomómentesre keverjük, és tűz felett besűrűsítjük. Folyamatos kevergetés mellett kissé elhűtjük, majd a megdermedt gyümölcskocsonyára öntjük, és hűtőbe tesszük.

A vanília ízű pudingot ugyanilyen módon elkészítjük, de még mielőtt felforralnánk kevés kék ételfestéket (1-2 csepp) adunk hozzá. Ezt a réteget a megdermedt tejszínes pudingra öntjük és szintén hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a csokoládé ízű pudingport az ismertetett módon, majd úgy öntjük a türkizkék vaníliás pudingréteg közepére, hogy az csak kissé van megdermedve, így a közepébe olvad, majd teljes dermedésig hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt egy tányérra kifordítjuk, és mint egy tortát szeletenként tálaljuk.

A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek