Szivárványos palacsintatorta

Hozzávalók

  • 10 szelethez:
  • 4 db tojás
  • 40 g kristálycukor
  • 30 ml olaj
  • 55 g vaj (és a sütéshez)
  • 500 ml tej
  • 250 g liszt
  • ételfesték (lila, zöld, sárga, kék és rózsaszín)
  • A krémhez:
  • 500 ml habtejszín
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliaaroma

Elkészítés

    1.

    Keverjük simára a tojásokat a cukorral, az olajjal, a megolvasztott vajjal, a tejjel és az átszitált liszttel. Osszuk az így kapott masszát ötfelé, és színezzük mindegyik adagot néhány csepp ételfestékkel.

    2.

    Vajazzunk ki egy serpenyőt, és közepes lángon süssünk ki benne mindegyik árnyalatú tésztából 3-3 db palacsintát.

    3.

    A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a cukorral és a vaníliaaromával. 1 db rózsaszín palacsinta kivételével kenjük meg mindegyiket a krémmel, helyezzük őket egymásra a képen látható módon, végül fedjük be az üres palacsintával.

    4.

    Tegyük a tortát a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, hogy kissé megszilárduljon. Felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint egy kevés mézzel, fagylalttal vagy tejszínhabbal kínálhatjuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek