Elkészítés: A szívről a hártyát lehúzzuk, és a májjal együtt megmossuk, kisebb darabokra szeljük. A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, majd az olajon közepes lángon 3-4 perc alatt megfuttatjuk. Belerakjuk a feldarabolt szivet, fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva paprikával meghintjük, 3 dl vízzel felöntjük. Kb. 1 csapott kanál ételízesítővel ízesítjük, kis lángon, lefedve 30 percig főzzük. Mikor már a szív megpuhult, hozzáadjuk a májat. Mikor a pörkölt kész van, hozzáöntjük a tejszínt. Tetszés szerint kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre