Elkészítés: A tehéntúrót a citromok reszelt héjával, a vaníliás cukorral és 1 egész tojással alaposan összekeverünk. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk.
A masszából kézzel pogácsákat formázunk, belisztezzük, és forró olajon, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A mártáshoz 20 dkg kristálycukrot karamellizálunk. Amikor a cukor aranybarnává válik, 2 dl száraz fehérborral felöntjük. Hagyjuk teljesen feloldódni a cukrot a borban, majd vajat adunk hozzá. Alaposan összeforraljuk. Az epreket kettévágjuk, és a karamellmártásban 1-2 percig főzzük. A túrópogácsákat az epres karamellmártással leöntve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre