Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes zöldségcurry thai ízekkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy fej főzőhagyma vagy vöröshagyma
  • 1 dundi gerezd fokhagyma (aki idegenkedik tőle, elhagyhatja)
  • 1 db közepes méretű vagy 2 kisebb padlizsán (kb. 40 dkg)
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db nagyobb piros húsú paprika
  • 2-3 db zamatos paradicsom
  • 5 dl zöldségleves vagy húsleves
  • 2 dl kókusztej
  • késhegynyi chili
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kis csokor korianderlevél vagy 1 teáskanálnyi szárított
  • 2 teáskanál mogyoróolaj (vagy bármely más növényi olaj)

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát finomra vágom, az olajon dinsztelni kezdem, majd mikor üveges, felöntöm 1 dl zöldséglevessel. Közepes tűzön hagyom puhulni.

    Közben felaprítom a zöldségeket, mindegyiket nagyjából 1-1,5 cm-es kockákra. Először a padlizsánkockákat adom a puha hagymához, és annyi levessel öntöm fel, hogy épp ellepje a zöldséget, majd 3-4 perc elteltével hozzáadom a sárgarépát és a hámozott, felkockázott paradicsomot. Chilivel fűszerezem, és ha szárított koriandert használok, azt is hozzáadom (a frisset jobb a főzés végén az ételhez adni). Fedő alatt addig párolom, amíg a padlizsán megpuhul, a sárgarépa még épp hogy roppanós marad. A paprika csak ekkor kerül az ételbe.

    A kókusztejhez keverem a keményítőt, majd besűrítem vele a curryt.
    Párolt jázmin- vagy basmati rizzsel kínálom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin