Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes zöldségcurry thai ízekkel

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát finomra vágom, az olajon dinsztelni kezdem, majd mikor üveges, felöntöm 1 dl zöldséglevessel. Közepes tűzön hagyom puhulni.

Közben felaprítom a zöldségeket, mindegyiket nagyjából 1-1,5 cm-es kockákra. Először a padlizsánkockákat adom a puha hagymához, és annyi levessel öntöm fel, hogy épp ellepje a zöldséget, majd 3-4 perc elteltével hozzáadom a sárgarépát és a hámozott, felkockázott paradicsomot. Chilivel fűszerezem, és ha szárított koriandert használok, azt is hozzáadom (a frisset jobb a főzés végén az ételhez adni). Fedő alatt addig párolom, amíg a padlizsán megpuhul, a sárgarépa még épp hogy roppanós marad. A paprika csak ekkor kerül az ételbe.

A kókusztejhez keverem a keményítőt, majd besűrítem vele a curryt.
Párolt jázmin- vagy basmati rizzsel kínálom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek