Előkészítés: A megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A káposztákat, a paprikát, a pórét vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk. A karfolt rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Közben a salátaleveket tálra rendezzük, a zöldféléket elrendezzük rajta. Elkészítjük az öntetet: alaposan összekeverjük az olajat a citromlével és a cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és a zöldfélékre öntjük. A tojásokat félbevágjuk, és a saláta mellé tesszük, frissen kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre