Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes tészta

default user icon
3.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg mini tollhegytészta (vagy csőtészta 2-3 cm-es darabokra tördelve)
  • 2 sárgarépa
  • 2 kis cukkíni
  • 1 piros húsú paprika
  • 3 szál tavaszi hagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
  • 4 evőkanál tisztított napraforgómag

Elkészítés

    Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A répát, a cukkínit, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, és a hagymát felkarikázzuk. A snidlinget és a kaprot leöblítjük, összevagdaljuk.
    Elkészítés: A tésztát sóval ízesített vízben nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajat és az olívaolajat egy nagy lábosban felforrósítjuk. Beleszórjuk a répát és a paprikát, és kb. 8 percig kevergetve együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkínit, a hagymát és a borsót, és további 5 percig pirítjuk. Végül belekeverjük a paradicsomot, a snidlinget és a kaprot. Összeforrósítjuk, és sóval, borssal ízesítjük. A napraforgómagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben.
    A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, tálaláskor rászórjuk a napraforgómagot, és kínáljuk. Reszelt sajtot is adhatunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 2322 kJ/555 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin