Elkészítés: A sütőtököt meghámozom, magjait eltávolítom, nagyjából 1 cm vastag szeletekre vágom, a szeleteket felkockázom. Sütőpapírral borított tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt puhára sütöm.
A paprikákat 25-30 perc alatt szintén megsütöm. Még forrón nylonzacskóba dobom, mikor már langyos, meghámozom, kicsumázom, felkockázom.
A morzsához a diót durvára vágom, a sajtot hozzáreszelem, belekeverem a zsemlemorzsát, fűszerezem.
A leveles tésztát hosszában 3 - nagyjából - 6 cm széles csíkra vágom, majd a csíkokat egyenként 4 db négyzetre – így összesen 12 db jön ki belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezem a négyszögletű tésztalapokat, elosztom rajtuk a narancsszínű sütőtök- és a piros paprikakockákat, rászórom a fűszeres diómorzsát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre