Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes sütőtökkockás lepényke diómorzsával

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőtököt meghámozom, magjait eltávolítom, nagyjából 1 cm vastag szeletekre vágom, a szeleteket felkockázom. Sütőpapírral borított tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt puhára sütöm.

A paprikákat 25-30 perc alatt szintén megsütöm. Még forrón nylonzacskóba dobom, mikor már langyos, meghámozom, kicsumázom, felkockázom.

A morzsához a diót durvára vágom, a sajtot hozzáreszelem, belekeverem a zsemlemorzsát, fűszerezem.

A leveles tésztát hosszában 3 - nagyjából - 6 cm széles csíkra vágom, majd a csíkokat egyenként 4 db négyzetre – így összesen 12 db jön ki belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezem a négyszögletű tésztalapokat, elosztom rajtuk a narancsszínű sütőtök- és a piros paprikakockákat, rászórom a fűszeres diómorzsát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütöm.

Megjegyzés

A sütőtök és a paprika akár előző este is megsüthető, így lényegesen lerövidül az elkészítésre fordított idő.

A végeredmény pedig: szemet gyönyörködtető, illatos ropogtatni való, melyben a tök és a paprika édeskés aromáihoz a gazdag diós morzsa gazdag, kissé sós ízei társulnak.

További recepteket és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek