A répát és a cukkinit megmossuk, majd hosszú, gyufaszál vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a vajat, rátesszük a sárgarépát, majd 1-2 perc párolás után hozzáadjuk a cukkinit is. Meghintjük két csipet sóval, hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
Közben roppanósra főzzük a spagettit, majd egy szűrőkanállal átrakjuk a cukkinis mártásba. Megszórjuk a reszelt sajt felével, összekeverjük, 2-3 percig hagyjuk lefedve, és tálaljuk. Petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal, trappistával megszórva kínáljuk.
Gyakran hallom, hogy "cukorbeteg vagyok nem ehetek tésztát”. 6-7 dkg durumlisztből készült tésztát cukorbetegek is fogyaszthatnak.
Ha rögtön nem fogyasztjuk el, tegyünk félre 1 dl főzőlevet, és amikor felmelegítjük, hozzáadjuk.
A zöldfűszereket ízlés szerint változtathatjuk. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!