Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes sárgaborsóroládok

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl sárgaborsó
  • 1 sárga répa
  • 10 szál zöld ceruzabab (fagyasztott is jó)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici szerecsendió
  • pici bors
  • 1 kávéskanál teavaj
  • 1 kávéskanál rizsliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük, és tiszta sós vízben puhára főzzük. Egy tálba tesszük a leszűrt sárgaborsót, fűszerezzük (só, bors, rizsliszt, szerecsendió, fokhagyma), majd botmixerrel pépesítjük.

    A répát megpucoljuk, és egyforma vékony szeletekre vágjuk, majd egy kis forró vízben roppanósra főzzük (pár perc) a zöld ceruzababokkal együtt. Óvatosan kivesszük a vízből, majd 2 fóliát terítünk az asztalra, az egyik közepére a répaszeletek felét szépen egymás mellé rakjuk, a másikon a zöldbabot szintén egymás mellé rakjuk. Erre kanalazunk 2-2 kanálnyit a borsópüréből, ellapítjuk, a közepére 1 szál zöldség kerül a másik színűből, és erre a maradék sárgaborsópüré, szépen befedjük a répaszeletekkel és a zöldbabokkal, majd a fóliát gurigázva összetekerjük, mehet a hűtőbe. Pár óra után a fóliát lehúzva, óvatosan szeletelhető.

    Köretnek nagyon mutatós, de önmagában is fogyasztható.

Megjegyzés

Ünnepi köret.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali! Mint Dzsafinnál, ez a recepted is 5 Nani csillag! Kellemes hétvégét, üdv Nani.
-Marcipán-
Nagyon guszta, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!

Hasonló Receptek

Magazin