Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes saláta sült csirkével és grillezett barackkal

default user icon

Hozzávalók

  • 500 g csirkemellfilé
  • bors
  • 4 ek olívaolaj
  • 2-3 db őszibarack
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1/2 db citrom
  • 100 g koktél paradicsom
  • 100 g rukkola
  • 50 ml olívaolaj

Elkészítés

    1. Megmossuk a csirkemellfilét, majd szárazra töröljük. Ezután két-három darabra vágjuk, aztán sózzuk és borsozzuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, a csirkemellfilét pedig aranyszínűre pirítjuk. Lefedjük, és közepes lángon puhára sütjük, pároljuk a húst.
    2. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat pedig felcikkezzük. Ha ezzel megvagyunk, megpirítjuk a szeleteket egy kontaktgrillben, vagy egy forró grillserpenyőben. 
    3. A lilahagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd gyűrűkre bontjuk, aztán meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Megmossuk a paradicsomot, amit utána félbevágunk. Ezután összeforgatjuk a citromos hagymát, a paradicsomot, a rukolát és az olívaolajat, majd elrendezzük rajta a felszeletelt csirkemellett és a barackot.

    RÓMAI SALÁTA DIÓVAL >>> 

    CUKKÍNIS-TOJÁSOS SALÁTA >>> 

    CÉZÁR SALÁTA >>> 

Megjegyzés

A receptet Fanny konyhája biztosította nekünk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin