Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes omlett

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, és finomra vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és kicentrifugázzuk, vagy szárazra törölgetjük.
Elkészítés: Megfonnyasztjuk a hagymát 2 dkg vajban/margarinban. Rádobjuk a zöldborsót és a cukrot, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, levét elfőzzük, csak a végén sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, melegen tartjuk. A tojásokat egyenként pohárba ütjük, majd mélyebb tálba csúsztatjuk, hozzáadjuk a sajtot, ízlés szerint sót és borsot, kissé felverjük. Palacsintasütő nagyságú serpenyőben felforrósítunk fél kiskanál vajat/margarint, beleöntjük a tojáskeverék negyedét, és mérsékelt tűzön – csak az egyik oldalán – kocsonyásodásig sütjük (4-5 perc). Az omlett egyik felére halmozzuk a zöldborsó negyedét, ráhajtjuk, sőt kissé rá is nyomjuk az omlett másik felét, majd lapos tálra csúsztatjuk, és alufóliával letakarva melegen tartjuk. A maradék hozzávalókból a fenti módon további 3 omlettet sütünk. A látvány kedvéért hosszanti irányban bemetsszük őket, és a salátalevelekkel díszítve, azonnal tálaljuk. Sokmagos, rozsos, friss házikenyér illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 335 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss