Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes lencsesaláta (gluténmentes)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vörös lencse
  • 25 dkg hagyományos barna lencse
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só

Elkészítés

    Elkészítés: Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje felteszem főni, és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem.

    A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olívaolajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.

    Sózom, meghintem az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem, és 2-3 órára hűtőbe teszem.

    Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nagyon szeretem a lencsét, és jó érzéssel tölt el a szürke téli napokon színes salátákat enni... Ezt a két szempontot figyelembe véve született a színes lencsesaláta receptem.

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin