Elkészítés: Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje felteszem főni, és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem.
A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olívaolajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.
Sózom, meghintem az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem, és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre