Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes halmok

MME MME
3.7/5
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 tojás
  • 2,5 evőkanál majonéz
  • 15 dkg lágy vaj
  • A töltelékhez:
  • 1. töltelék:
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 csepp citromlé
  • 2. töltelék:
  • 1 evőkanál enyhén csípőt mustár
  • 3. töltelék:
  • 3-3 szál kapor, snidling, petrezselyem
  • 4. töltelék:
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 ruszli (pácolt hering)

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat hideg sós vízben feltesszük főni, és a forrástól számítva 10 percig főzzük. A zöldfűszereket leöblítjük, és felaprítjuk. A kapribogyót és a ruszlit apró kockákra vagdaljuk.

Elkészítés: A tojásokat hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük, és a majonézzel, a lágy vajjal krémesre keverjük. Négy tálkába szétosztjuk. Az első tálkában levő krémet összekeverjük a sűrített paradicsommal és a citromlével. A második adagot a mustárral és egy csipet cukorral, a harmadikat a zöldfűszerekkel, és sóval borssal. Végül a maradék tojáskrémet a kaprival és a heringgel. A töltelékeket egymás után a fél tojásfehérjékbe töltjük, salátával bélelt tálra rakjuk, és kenyérrel kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 2657 kJ/635 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss