Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes-fűszeres tepsis zöldségek

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 db közepes méretű fehérrépa
  • 1 db zellergumó (kb. 35-40 dkg)
  • 3-4 db burgonya (kb. 40 dkg)
  • 4-5 db kisebb paradicsom
  • A fűszeres olajhoz:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db salotta nagyon apróra vágva (helyettesíthető ½ fej vöröshagymával)
  • 1 kis gerezd fokhagyma átpréselve
  • 1/2 lime leve
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom (ha van friss, még jobb!)
  • 1/2 teáskanál őrölt kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozom, kb. 1 cm vastag hasábokra darabolom. A sárgarépával, petrezselyemmel és zellerrel is hasonlóan járok el – minden összetevőt azonos nagyságúra vagdosok. A paradicsomok héját forró vízbe mártva eltávolítom, gerezdekre szeletelem.

A fűszeres olajhoz a salottát egészen finomra aprítom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Egy jókora nejlonzacskóba kanalazom a kétféle hagymát, hozzáadom a 1/2 lime frissen préselt levét, fűszerezem. Alaposan összerázom, majd hozzáadagolom a paradicsom kivételével az előkészített zöldségeket. A zacskó nyílását szorosan összefogva jól összeforgatom a tartalmát.

Egy nagy gáztepsit alufóliával borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A fűszeres zöldséghasábokat egyenletesen elosztom az előkészített tepsiben, majd rárakosgatom a paradicsomokat, a tetejére kevés oregánót szórok. 35-40 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés



További fotók, érdekességek és receptek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss