Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes cukkinis-krumplis egytálétel - az elronthatatlan vacsora

Körbe-körbe-karikába és már kész is ez a mutatós nyári egytálétel. Ha egyszer megkóstolja a család, mindig követelni fogja.

Alapvetően olyan az étkezésem, mint a magyar konyha: hús nélkül a fogás semmit sem ér. Szerintem nem is tudnék hús nélkül élni.

Mégis vannak napok - leginkább nyáron -, amikor valahogy mégsem vágyom rá. Persze ezek csak átmeneti időszakok, kétségbe még sosem estem, hogy na most van vége mindennek, és mától vegetáriánus leszek.

Szóval a hús az mégiscsak hús, kell az étel mellé.

De ehhez valahogy mégse kellett, pedig bekészítettem mindenféle vésztartalékot, hogy húha még egy natúr csirkemellett külön megpirítok, amíg ez sül.

Szerencsére lusta voltam és hús nélkül maradt minden. És milyen jó is volt így!

A cukkini amúgy is nagy kedvencem, de nagyon féltem, hogy sütésnél a paradicsom és a cukkini levet fog ereszteni, és ettől majd az egész egy nagy szottyos valami lesz. Nem így történt, és a krumpli széle kicsit ropogós is lett.

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
2 db nagyobb burgonya
3 db paradicsom
2 db cukkini
1 tk szárított oregánó
50 g reszelt parmezán

A kamrából:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 ek olívaolaj


1. A burgonyát alaposan mossuk meg, majd főzzük félpuhára. Hagyjuk kissé kihűlni, hámozzuk meg és karikázzuk fel. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágjuk mindet finomra. Forrósítsuk fel az olaj felét, majd süssük rajta üvegesre a hagymákat.  A paradicsomot és a cukkinit mossuk meg, töröljük szárazra és karikázzuk fel mindet.

2. Simítsuk a pirított hagymakeveréket olajjal kikent kerek tűzálló tálba. Rendezzük el rajta a zöldségkarikákat felváltva kör alakban. Alaposan sózzuk meg, fűszerezzük az oregánóval, majd hintsük meg a reszelt parmezánnal. Locsoljuk meg a megmaradt olajjal és süssük 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre.

A recept a Fanny konyha 2015/6. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek