Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rósejbni (burgonyachips) házilag

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd egy uborkagyalun hajszálvékony karikákra szeleteljük. Megmossuk, és teljesen leszárítjuk.
  2. Serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. Bő, forró olajban több részletben, kisebb adagokban kisütjük a burgonyát. Amikor aranysárgára pirul, azonnal kiszedjük.
  3. Papírtörlőre terítve lecsöpögtetjük a burgonyaszirmokról az olajat, majd sóval ízesítjük. Köretként vagy sör- és borkorcsolyaként is fogyaszható.

Megjegyzés

Ízesítve is készíthetjük: az olajba tehetünk rozmaring vagy kakukkfű ágat, vagy csilipaprikát-fokhagymát is süthetünk benne.
Mutatósabb, ha színes burgonyával készítjük. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss