Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Színes babsaláta

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 doboz konzerv vörös bab
  • 1 doboz konzerv fehér bab
  • 1 doboz csemege kukorica
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 pritamin paprika
  • füstölt virsli
  • 2 szál zszáreller
  • 3-4 szem koktél paradicsom
  • bors
  • olívaolaj
  • friss vagy szárított petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A bab és kukorica konzerveket szűrjük le, öntsük egy tálba. A paprikát, a szárzellert és a lilahagymát vágjuk apróbb darabokra. A virslit karikázzuk fel, a paradicsomokat vágjuk félbe, mindezt keverjük a babhoz és a kukoricához.

    Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, és tálalásig tartsuk hűtőben.

Megjegyzés

A virslit elhagyva a 90 napos diétához, keményítő napra kiváló.

robotharcos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ernocske
Jó a recept, én ezt télen szoktam elkészíteni, mikor primőrök csak méregdrágán kaphatók, de nem konzerv, hanem a kertből leszedett száraz babból, amit előztetes áztatás után kuktában 3/4 vagy 1 óra alatt puhára főzök. Általában bableveses napokon szoktam ezt készíteni, mikor két legyet ütök egy csapásra: magyarul, a leveshez valóhoz képest jóval több babot főzök a kuktában, majd a megfelelő megfőtt mennyiséget kiszedem, és ebből készül a salátám. Bors helyett én inkább pirospaprikával szoktam fűszerezni, de ez már természetesen egyéni ízlés kérdése, de szerintem a hűtőbe csak jól záródó fedeles edényben rakjuk be, mert más élelmek is átvehetik a szagát. Nem hinném, hogy bárki is örvendene egy hagymaszagú tortáért, ami a babsaláta mellett kapott helyet.

Hasonló Receptek

Magazin